Warning: preg_replace(): No ending delimiter ':' found in /data/c/9/c9ff303c-ee87-429a-9b47-c56fa91d7508/finpoistenie.sk/web/wp-content/themes/insurance-lite/functions.php on line 97

Allianz hlási výrazný nárast škôd po živloch. Náklady za ne sú rovnaké ako za celý jeden rok

Prírodné živly opäť ukazujú svoju silu. Od začiatku júna nahlásili klienti Allianz – Slovenskej poisťovne denne v priemere 75 poistných udalostí spôsobených živlom.
Od začiatku júna tak spôsobili živelné riziká 3 706 poistných udalostí, čo je o 135 % viac ako v rovnakom období minulého roka. Celková výška nákladov za tieto škody len za prvých 6 letných týždňov presiahla 5 miliónov eur, čo je takmer rovnaká suma (5,2 milióna eur), akú Allianz svojim klientom vyplatila za živelné škody za celý rok 2022.

Povodeň a záplava sú najčastejšie, krupobitie najničivejšie

Až polovicu týchto škôd spôsobila povodeň a záplava. Druhým najničivejším živlom je krupobitie, ktoré zapríčinilo tretinu všetkých živelných škôd. Náklady za škody po krupobití sú pritom suverénne najvyššie, keď z celkových nákladov po živloch tvoria takmer 67 percent. „Najviac hlásení poistných udalostí spôsobených živlom prišlo z okresov Brezno, Nové Zámky, Nitra, Piešťany, Komárno, Košice a Detva. Najčastejšie nám klienti nahlásili zaplavenie pivníc, garáží a suterénov domov, zatečené steny, zničené omietky, ale aj nánosmi blata a vody poškodené kotly, vykurovacie zariadenia a nábytok,“.

Ochrana pred podpoistením vďaka zmenám v indexácii

Akúkoľvek vzniknutú škodu v domácnosti či nehnuteľnosti odporúčame čo najskôr nahlásiť poisťovni, a to online alebo telefonicky. Poškodenia odfoťte a fotodokumentáciu priložte k hláseniu škody. Živelné škody na privátnom majetku sú v Allianz kryté už v základnom balíku poistenia nehnuteľnosti a domácnosti Môj domov. Aby bola škoda krytá v plnom rozsahu je potrebné, aby bol majetok správne poistený, podpoistenie je totiž najčastejšia chyba pri poistení nehnuteľnosti. „Odporúčame klientom, aby si prehodnotili svoje poistné zmluvy a upravili výšku poistnej sumy tak, aby pokrývala reálnu hodnotu ich majetku. V prípade škody na podpoistenej nehnuteľnosti im totiž poisťovňa bude môcť vyplatiť len pomernú časť škody podľa úrovne podpoistenia,“.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *