Warning: preg_replace(): No ending delimiter ':' found in /data/c/9/c9ff303c-ee87-429a-9b47-c56fa91d7508/finpoistenie.sk/web/wp-content/themes/insurance-lite/functions.php on line 97

Každú druhú poistnú udalosť v bytoch spôsobila voda

 

Letné obdobie prináša špecifické riziká, ktoré môžu poškodiť náš domov. Únik vody z vodovodných zariadení patrí medzi najčastejšie príčiny vzniku škôd v bytoch, o čom svedčí fakt, že každá druhá poistná udalosť (50 %) v byte sa týkala práve tohto rizika. V rodinných domoch sa toto riziko vyskytlo v 14 % prípadov.

Voda je mimoriadne problémový živel

Či už ide o prasknutú hadicu v kúpeľni, zle tesniacu práčku či rozbité akvárium, výsledkom môže byť vytopená domácnosť a vysoké náklady na opravy. Našich klientov preto upozorňujeme, aby pri odchode z bytu alebo rodinného domu na dlhšiu dobu, uzatvorili hlavný prívod vody a predišli tak možným nepríjemnostiam.

Významnú rolu v ochrane majetku zohráva aj poistenie proti živelným pohromám, a to najmä na základe  udalostí z minulého roka, keď silné zemetrasenie zasiahlo viaceré domácnosti na východnom Slovensku.

V tejto súvislosti sme zaznamenali 13 % poistných udalostí na rodinných domoch práve v dôsledku  zemetrasenia. Pre náš región je to skôr anomália, ale jeho vplyvy môžu byť aj katastrofálne. Ďalšiu veľkú hrozbu predstavujú silné dažde a búrky.

Podľa jeho slov letné búrky môžu spôsobiť zaplavenie pivníc, poškodenie strechy alebo narušenie elektrického vedenia. Vo viacerých prípadoch sú spojené so silným vetrom alebo krupobitím. Atmosférické zrážky spôsobujú každoročne značné škody, viac sú ohrozené rodinné domy a v prípade poisťovne tvorili 9 % poistných udalostí.

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *